Αύξηση των πόρων του αναπτυξιακού νόμου ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου


Αύξηση των πόρων, μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, στον τομέα ενίσχυσης των τουριστικών υποδομών, ζητά, με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Σημειώνει ότι ο διαθέσιμος προϋπολογισμός των 150 εκατομμυρίων ευρώ δεν επαρκεί όταν οι αιτήσεις για ένταξη στον Αναπτυξιακό Νόμο ανέρχονται σε 1,6 δισεκατομμύρια και εκφράζει την ανησυχία της ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα δει τα επενδυτικά της σχέδια να μένουν εκτός ενίσχυσης,

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με βάση τα πρόσφατα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ διαθέτει

συνολικά 111.512 δωμάτια και 223.681 κλίνες στις ξενοδοχειακές της μονάδες, που

αντιστοιχούν στο 25,7% & 26,1% αντίστοιχα της συνολικής δυναμικότητας των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας.

Παράλληλα, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συγκεντρώνονται οι μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας, με το μέσο μέγεθος των ξενοδοχείων της να ανέρχεται σε 52 δωμάτια, έναντι 43 δωματίων για το σύνολο της χώρας. Κατά συνέπεια και οι ανάγκες για πόρους που απαιτούνται για εκσυγχρονισμό μονάδων είναι πολύ μεγαλύτερες από άλλες περιοχές της Χώρας.

«Ας μην φθάσουμε στο σημείο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η πλέον Τουριστική της Χώρας, εκτός από τα ρεκόρ αφίξεων να είναι κάτοχος και του ρεκόρ του μεγαλύτερου Ποσοστού απορριφθέντων Υποβολών Αναπτυξιακού Νόμου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια