Ψέριμος: Ιατρός εκδήλωσε ενδιαφέρον για το Ιατρείο αλλά καθυστερεί το ΦΕΚ


Λόγω καθυστέρησης δημοσιοποίησης στο ΦΕΚ του διορισμού ιατρού, ειδικότητας γυναικολογίας, ο οποίος εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη θέση, παραμένουν χωρίς μόνιμο ιατρό και πρωτοβάθμια περίθαλψη οι κάτοικοι της Ψερίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο ιατρός ο οποίος έχει ήδη πάρει τη θέση, με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα, έχει προϋπηρεσία σε δομές υγείας  στην Αγγλία και βρίσκεται εδώ και ενάμιση μήνα σε αναμονή.

Με απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, αναλαμβάνει από τη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου καθήκοντα στο Ιατρείο της Ψερίμου οπλίτης ιατρός προερχόμενος από Κω.

Κάλυμνος: Για 4 μέρες αποσπάται καρδιολόγος από το Νοσοκομείο Λέρου

Χωρίς καρδιολόγο παραμένει από τον Αύγουστο του 2022 και το Νοσοκομείο της Καλύμνου μετά την μετάθεση του μοναδικού ιατρού σε Νοσοκομείο της Αττικής, χωρίς να υπάρξει αντικατάσταση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου στη προκήρυξη που εκδόθηκε, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τη θέση του Διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής, όμως λίγο πριν από την έκδοση του ΦΕΚ ο προσληφθείς ιατρός πέθανε.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται από τη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου Καρδιολόγος από το Νοσοκομείο της Λέρου όμως μόνο για τέσσερις μέρες.

 Αστυπάλαια: Παρατάθηκε η παραμονή της ιατρού που συνταξιοδοτήθηκε

 Άγονη υπήρξε και η προκήρυξη για τη κάλυψη της μόνιμης θέσης ιατρού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Αστυπάλαιας με αποτέλεσμα να παραταθεί η παραμονή της σημερινής  ιατρού η οποία συνταξιοδοτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022.

”Αν δεν δοθούν οικονομικά κίνητρα και δεν διπλασιαστούν οι αποδοχές των ιατρών που είναι οι χαμηλότερες σε όλη την Ευρώπη ,πάντα άγονες θα βγαίνουν οι προκηρύξεις και τα Νοσοκομεία μας και τα Κέντρα Υγείας, ειδικά στη νησιωτική Ελλάδα θα καταρρεύσουν”, δήλωσαν στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου εκπρόσωποι των Νοσοκομειακών Ιατρών στο Βουβάλειο Νοσοκομείο Καλύμνου.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια