Σωματείο Ξεναγών Ρόδου: Πολλά τα προβλήματα στους αρχαιολογικούς χώρους

 


«Αγκάθι» για τον τουρισμό της Ρόδου χαρακτήρισε χθες την κατάσταση στην ακρόπολη της Λίνδου ο πρόεδρος του Σωματείου Ξεναγών Δημήτρης Σαλαχούρης. Όπως είπε, το Σωματείο έχει απευθυνθεί επανειλημμένως στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, ζητώντας –μεταξύ άλλων- να κατασκευαστούν ξύλινες ράμπες σε τρία σημεία στα οποία σημειώνονται πολλά ατυχήματα, καθώς και να τοποθετηθούν κιγκλιδώματα σε άλλα επικίνδυνα σημεία.

gold+&+silver+banner+lockdown

Ωστόσο η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν έχει καν απαντήσει στις επιστολές. «Η Λίνδος αποτελεί ένα πολύ μεγάλο έσοδο για το Κράτος, αλλά είναι και ένας πολύ ευαίσθητος χώρος. Αν συμβεί κάτι σοβαρό σε κάποιον επισκέπτη, θα ακουστεί σε ολόκληρο τον κόσμο» είπε ο κ. Σαλαχούρης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και άλλα προβλήματα παροχής υπηρεσιών στους αρχαιολογικούς χώρους.

Ανέφερε χαρακτηριστικά τον λόφο της Φιλερήμου, όπου πέρσι κατεδαφίστηκαν οι παλιές τουαλέτες, με την υπόσχεση ότι σε δύο μήνες θα κατασκευάζονταν καινούργιες, οι οποίες ωστόσο ακόμα είναι υπό κατασκευή. Ως εκ τούτου οι επισκέπτες υποχρεώνονται να χρησιμοποιήσουν τουαλέτες που βρίσκονται εντός του χώρου για τον οποίο απαιτείται πληρωμή εισιτηρίου και ο οποίος δεν είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

«Το υπουργείο Πολιτισμού δεν κάνει όσα πρέπει για τους αρχαιολογικούς χώρους» κατέληξε ο πρόεδρος των Ξεναγών.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια