Ν. Φουτούλης: Να απαγορευθούν οι εξαγωγές φαρμάκων για να λυθεί το πρόβλημα των ελλείψεων

 


«Τα μέτρα λίγο θα βοηθήσουν. Θα χρειαστεί χρόνος για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση» σχολίασε σήμερα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδ/σου Νίκος Φουτούλης, σχετικά με τις ανακοινώσεις που έκανε χθες ο υπουργός Υγείας για την αντιμετώπιση της έλλειψης φαρμάκων.

Το υπουργείο ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα όπως η επέκταση της συνταγογράφησης γενοσήμων, η αύξηση παραγωγής των γενοσήμων και οι εισαγωγές των ελλειπτικών φαρμάκων, για να αντιμετωπίσει την έλλειψη φαρμάκων, ακόμα και ευρείας κατανάλωσης, που γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Νίκος Φουτούλης επισήμανε ότι οι φαρμακοποιοί θέτουν το θέμα της έλλειψης εδώ και τρία χρόνια και τόνισε ότι το υπουργείο θα έπρεπε να προχωρήσει στην απαγόρευση των εξαγωγών για να αντιμετωπίσει ουσιαστικά το πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ, στο «κόκκινο» λειτουργούν οι παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου Ρόδου, λόγω πολλών περιστατικών λοιμώξεων και πνευμονιών. Στην κλινική Covid, νοσηλεύονται περί τα 12 άτομα, μεγάλης ηλικίας, ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων παραμένει σταθερός τα τελευταίο διάστημα.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια